Angelas dotter

Författare: Kristin Hannah
Originaltitle: The Things We Do for Love
Utgiven: 2004
Utläst: 130218
Betyg: 3,5/5
 
Denna utgåva
Förlag: Albert Bonnier
Översättare: Gunilla Holm
Utgiven: 2006
Sidor: 381
 
Baksidestext
Angela Malone är yngst av tre systar och har alltid varit familjens >>prinsessa<<, säker på att livet skulle vara en danss på rosor. Hon mötte tidigt sn stora kärlek Conlan, de gifte sig, fick intresssanta, välavlönade jobb och levde ett utåtriktat storstadsliv i Seattle. Men inga barn. Angela försökte desperat att bli gravid, men fick flera missfall. å äntligen föddes lilla Sophia, men efter bara några dagar orkade inte hennes hjärta, och barnkammaren stod åter tom.
 
Nu är Angela trettioått år och hennes äktenskap har inte klarat påfrestningarna. Efter skilsmässan återvänder hon till sin livliga familj med en trygg mamma och systrar med vartin barnaskara. hon flyttar in i ett litet hus id havet och börjar arbete i familjens italienska restaurang. Så småningom börjar livet se ljust ut igen och hon återser den man som en gång väckte hennes kärlek. Men så möter hon en ung flicka som kommer förändra hennes liv.
 
Projekt: Hyllvärmare
 

Den här är en ganska förutsägbar historia, det är fruktansvärt lätt att lista ut vad som kommer att hända. Men den är ändå väldigt fin och läsvärd. Och det är ju faktiskt rätt skönt med förutsägbarhet någon gång i bland.
 
Det var Angelas besatthet av att få barn som krossade hennes äktenskap. När skilsmässoprocessen är över flyr hon hem till den tygga hemstaden och familjen. Väl hemma gör hon allt för att glömma det hon förlorat genom att djup dyka i jobbet med familjens restaurang. Men det är ett tom rum som hon, oavsätt vad hon gör, inte kan fylla, tills hon möter Lauren.
 
Jag har tidigare läst Sanningens ögonblick av Hannah, som också handlade om ett tilltraslat familjeförhållade. Någonting som jag tycker att hon gör väldigt bra. Får se om det blir så att jag läser någonting mer av henne.

Kommentera inlägget här :