Katitzi och Swing

Författare: Katarina Taikon
Originaltitle: -
Utgiven: 1970
Serie: Katitzi #2
Genre: Barn/Ungdom
Utläst: 150424
Betyg: 3,5/5

Denna utgåva
Förlag: Natur och Kultur
Översättare: -
Tryckt: 2015
Bindning: Inbunden
ISBN: 978-91-27-14150-6
Sidor: 116

Baksidestext
Katitzi växte upp i Sverige för inte alltför länge sedan, och var som vilket annat barn som helst. Hon bråkade med sina syskon och lekte med sin hubd, hon var snäll ibland och dum ibland precis som alla andra Mn trots att hon var som vem som helst så fick hon inte gå i skolan, inte bo i hus eller stanna särskilt länge på samma plats utan att bli bortkörd - bara för att hon var rom.

Första meningen
Katitzi och hennes familj hade kommit till en köping som hette Vännäs i Västerbotten.

Serie
1. Katitzi
2. Katitzi och Swing
3. Katitzi i ormgroppen
4. Katitzi rymmer
5. Katitzi, Rosa och Paul
6. Katitzi i Stockholm
7. Katitzi och Lump-Nicke
8. Katitzi i skolan
9. Katitzi Z
10. Katitzi barnbruden
11. Katitzi på flykt
12. Katitzi i Galma sta´n
13. Uppbrott

 


Nu kommer Natur och Kultur med nytryckta samlingsvolymer om sveriges mest kända rom, Katitzi. Och det är nog ingen slump att de kommer just nu, med tanke på de heta debatterna om romska tiggare som pågår och pågått i Sverige de senarste åren.

 

Detta är alltså den först samlingsvolymen som innehåller den första och andra böckerna i serien om Katitzi som kom i slutet av januari. Och den andra med bok tre och fyra är planerad att komma ut i september. 

 

Katitzi är en perfekt högläsningsbok där man kan ta lite pauser och svara på de frågor som barnen har. Och kom ihåg att det är vilktigt att man svara på just de frågorna, för "det man lärt sig att förstå fruktar man inte längre" som Marie Curie uttryckte sig. 

Kommentera inlägget här :